Maestro start donderdag op Nederland 1

Frits Sissing presenteert vanaf donderdag iedere week het nieuwe tv-programma Maestro op Ned 1. Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Catherine Keyl, Brecht van Hulten, Michiel Romeyn, Joep Sertons, Tanja Jess en Lenette van Dongen strijden dan om de titel ‘Maestro’. Zij proberen een symfonieorkest in acht weken tijd perfect te dirigeren. Elke week moet één BN’er het programma verlaten.

Frits Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien.


Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man, zoals het Holland Symfonia, goed door een muziekstuk te leiden.


De acht kandidaten zullen dat vanaf de eerste aflevering meteen ondervinden. Ze worden direct in het diepe gegooid en moeten vol aan de bak om overeind te blijven.


In Engeland, Noorwegen, Zweden en Denemarken is Maestro een groot succes. Ik vind het bijzonder dat de AVRO dit programma nu naar Nederland haalt en dat ik het samen met een aantal gepassioneerde mensen uit de wereld van de klassieke muziek mag gaan maken.”


Peter Lubbers, Directeur Media bij de Avro: “Met Maestro maken we weer een stap in de ambitie van cultureel amusement. Het wordt één van de pronkstukken van de Avro. We willen met Maestro een brug slaan tussen kunst en cultuur en een breder publiek door de kijker op een spannende en toegankelijke manier kennis te laten maken met klassieke muziek. Het is een grote eer dat we gaan werken met het orkest Holland Symfonia onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk.” [Radio.NL]