Amerikaanse verkiezingen op RTL4, Ned1 en Radio 1

In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 november wordt duidelijk wie zich de komende jaren de bewoner van het Witte Huis mag noemen: Obama of Romney. De NOS zal vanaf 22.00 uur verslag hiervan doen en RTL 4 begint om 22.30 uur. Vanaf middernacht doet ook Radio 1 live verslag van de presidentiele tweestrijd.

Amerika Kiest op Nederland 2
Kiest het Amerikaanse volk voor Barack Obama of Mit Romney? De race naar het Witte Huis nadert zijn ontknoping. Vanuit de studio in Hilversum presenteert Rob Trip de acht uur lange marathonuitzending Amerika Kiest op Nederland 2.


Gedurende de avond wordt geschakeld naar NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal, Nieuwsuur-presentator Twan Huys en Amerika-correspondent voor Nieuwsuur Tom Kleijn, die zich alledrie in Amerika bevinden. Ondertussen houdt Astrid Kersseboom de kijkers op de hoogte van de actuele tussenstanden en de uiteindelijk einduitslag. Verder is Herman van der Zandt bij de President's Night in de Melkweg in Amsterdam.


Uitslagennacht op Radio 1
Ook Radio 1 doet live verslag van de uitslagennacht. De marathonuitzending vanuit het Melkweg Cafe wordt gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Tim Overdiek. NOS-verslaggevers Marcel Bril en Mattijs van de Wiel en correspondent Wessel de Jong zorgen voor bijdragen uit Amerika. Daarnaast komen tijdens de uitzending onder anderen schaatser Bart Veldkamp en professor Robbert Dijkgraaf aan het woord over hun liefde voor Amerika. [Radio.NL]