Wereldkampioen boksen zwaargewicht op RTL7


De wereldkampioen boksen in het zwaargewicht, Wladimir Klitschko, staat op zaterdag 10 november voor een flinke uitdaging: voor het eerst in zijn carričre treft hij een langere tegenstander, die ook nog eens ongeslagen is, namelijk de reus Mariusz Wach. De twee treffen elkaar in het O2 World Arena in Hamburg. RTL 7 zendt deze wereldtitelstrijd live uit.

De uit de Oekraďne afkomstige Klitschko, wereldkampioen bij de WBA, IBF, IBF, WBO en Ring Magazine, meet 1,98 meter en won 58 van zijn 61 wedstrijden. Hij won goud op de Olympische Spelen in 1996 en is sinds 2000 wereldkampioen bij de profs.


Mariusz Wach, alias ‘The Viking’, won al zijn 27 partijen, waarvan 15 op KO. De Pool is 2,02 meter lang en woont en traint in de VS. Zijn bekendste tegenstander is Kevin McBride, die eerder Mike Tyson wist te verslaan.


Wladimirs broer Vitali is ook een succesvol bokser, ook hij is wereldkampioen in het zwaargewicht (WBA). De broers hebben hun moeder moeten beloven dat ze het nooit tegen elkaar zullen opnemen in de ring.


RTL 7 zendt deze wereldtitelstrijd live uit op zaterdag 10 november vanaf 22.45 uur. [Radio.NL]