Megaupload-opvolger geblokkeerd

De opvolger van de offline gehaalde filesharingdienst Megaupload, die simpelweg Mega zal heten, wordt op voorhand al geblokkeerd door de overheid van Gabon. De nieuwe site zal een andere domeinnaam moeten gebruiken.

De oprichter van Megaupload, Kim Dotcom, kondigde vorige maand aan dat de offline gehaalde site vervangen zal worden door Mega. Deze site beloofde verbetering op het gebied van veiligheid van de bestanden door gebruik te maken van de cloud. De site zou gebruik maken van het domein me.ga, maar de overheid van Gabon heeft het domein op voorhand al geblokkeerd. De overheid van Gabon zegt ‘niet als platform te willen dienen voor auteursrechtschendende daden’.

De oprichters reageren verbaasd op dit besluit. De nieuwe site is nog niet eens in gebruik en kan daarom niet worden beschuldigd van eventuele criminele activiteiten. Dotcom noemt de actie een ‘heksenjacht’ door de Amerikaanse overheid. De advocaten van Mega benadrukken dat de site er wel zal komen, maar dan onder een andere domeinnaam.

[Via: Cnet]