Fotodienst Instagram lanceert webprofielen voor gebruikers die via de browser te zien zijn, en niet alleen via de applicatie. Zo begint de dienst een stuk meer te lijken op Facebook. Dat meldt All Things Digital.

Hoewel Instagram altijd een mobiele dienst is geweest, waarmee je op je smartphone foto’s kunt maken en deze voorzien van een filter en kunt delen met je vrienden, lijkt de dienst zich meer te richten op het web. Gebruikers krijgen nu een eigen profiel die niet alleen via de smartphone-applicatie te zien is.

De komende dagen zullen de profielen voor de browser beschikbaar gesteld worden. Je profiel kan gevonden worden via Instagram.com/gebruikersnaam. Het profiel bevat al je informatie die je hebt opgegeven en toont daaronder een chronologisch overzicht van je gemaakte en gedeelde foto’s, zoals bij de applicatie ook te zien is.

Facebook grote invloed

Eerder dit jaar kocht Facebook de applicatie voor $1 miljard. De CEO van Instagram, Kevin Systrom, meldt tegenover All Things Digital dat de nieuwe eigenaar dan ook veel invloed heeft gehad bij deze beslissing. “Facebook heeft duidelijk gemaakt wat het betekent om een online profiel te hebben en hoe je op de meeste effectieve manier je digitale identiteit van overbrengen”, aldus Systrom.