Satelliet alternatief voor Iphion slachtoffers


Huishoudens in de Utrechtse wijk Lombok die wegens het faillissement van tv-aanbieder Iphion zonder televisie zitten, kunnen een nog groter zenderaanbod via de satelliet in huis halen.

Doordat Iphion door het faillissement de aanvoer van tv- en radiodiensten aan glasvezelaanbieder Lomboxnet moest staken, zitten meer dan honderd huishoudens in de Utrechtse wijk Lombok zonder televisie. Lomboxnet adviseerde in eerste instantie de getroffen huishoudens om Digitenne als vervangende aanbieder voor televisie en radio te kiezen.

Satelliet groter aanbod en beter beeld
Satellietspecialist SMH uit Doorn is in gesprek met Lomboxnet om naast Digitenne en tweede kwalitatief beter alternatief aan te bieden. Op korte termijn krijgen de van televisie verstoken huishoudens in Utrecht een aanbieding waardoor ze weer snel van televisie verzekerd zijn. Voordeel van satelliet ten opzichte van Digitenne is dat het zenderaanbod veel groter is en er kwalitatief beter beeld via de satellietontvangst beschikbaar is. Daarbij gaat het niet alleen om het zenderaanbod van tv-aanbieder CanalDigitaal maar ook de vele ongecodeerde tv- en radiozenders die via de satelliet te ontvangen zijn. Zo kan men onder meer via de schotelantenne het grootste aanbod van HD-kanalen van de Britse en Duitse publieke omroepen bekijken.


Snelle installatie schotelantenne
SMH biedt de getroffen huishoudens in Lombok een snelle installatie van de benodigde schotelantenne en daaraan gekoppelde HD-satellietontvanger. Cor Jagtenberg van SMH verwacht een positieve response: "Satellietontvangst is niet alleen toekomstzeker, maar biedt bewoners ook de mogelijkheid van de ontvangst van tientallen HD-zenders, waaronder alle Nederlandse zenders. En dat alles in uitstekende kwaliteit en tegen een betaalbare prijs. Om de bewoners extra tegemoet te komen, biedt SMH korting op de installatie. Onder de eerste tien nieuwe satelliethuishoudens in Lombok wordt bovendien een gratis HD-satellietontvanger verloot.


Geschreven door: Jarco Kriek