Insoup?nable
18:35 - 20:10 op TV5
Thriller (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.6 (13 stemmen)
Met Cristiana Réali, François Berléand, Jade-Rose Parker e.aValérie Jourdan is psychiater en een voorbeeldige moeder en echtgenote. Achter dit onberispelijke gemeentelid verbergt zich echter en moordenares: Valérie vermoordt mannen die binnen hun gezin gewelddaden plegen.


Cortex
21:00 - 22:40 op TV5
Misdaad (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (464 stemmen)
Met André Dussollier, Marthe Keller, Julien Boisselier e.aEen gepensioneerde politieagent lijdt aan geheugenstoornissen. Hij gaat naar een speciaal rustoord, maar wanneer hij er een tijdje vertoeft begint hij steeds meer te vermoeden dat er in die instelling ernstige misdaden gebeuren.


De Van Waveren Tapes
22:55 - 00:00 op NED2
Documentaire (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 7.7 (10 stemmen)
Met e.aOp het Amsterdamse Waterlooplein vindt filmmaker Wim van der Aar halverwege de jaren negentig een tas vol met geluidsopnames van ene Guido van Waveren. De banden bestaan uit opnames van telefoongesprekken die Van Waveren in de jaren zeventig voerde met officiële instanties, zijn beste vriendin Nel, zijn moeder, maar ook enkel een monoloog tot zichzelf gericht. Van Waveren, zo blijkt uit onderzoek van Van der Aar, heeft slechts vier jaar lagere school gevolgd en ging op zijn vijfentwintigste zonder werk op zichzelf wonen in de Pijp, terend op de zak van zijn moeder. Langzaam ontvouwt zich een beeld van een gekweld man afkomstig uit een welgestelde familie. Hij heeft narcistische persoonlijkheidskenmerken - wat wel blijkt uit het tapen van zijn eigen gesprekken - en onderhield een moeizame, verwijtende relatie met zijn moeder.


The Boy Who Was a King
23:45 - 00:45 op Canvas
Documentaire (2011) uit Bulgarije
IMDB-rating: 6.6 (47 stemmen)
Met e.aNa de plotselinge dood van zijn vader in 1943 zat de toen zesjarige tsaar Simeon II kortstondig op de Bulgaarse troon. Kort na de Tweede Wereldoorlog grepen de communisten de macht en ging hij met zijn familie in ballingschap. Een halve eeuw later later zou hij, na de val van het communisme, terugkeren naar zijn vaderland om in 2001 door het volk gekozen te worden tot premier.