De website van Omroep Gelderland is weer onbereikbaar. Oorzaak is een zeer groot ongeluk bij de elektriciteitscentrale in het westen van Nijmegen. De politie adviseert buurtbewoners ramen en deuren gesloten te houden en af te stemmen op calamiteitenzender Radio- en TV-Gelderland en niet via de website Omroepgelderland.nl.

De ontploffing bij de elektriciteitscentrale deed zich voor in een van de ketels die brandstof omzetten in stoom, waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Door de explosie is een gat in de centrale geslagen waardoor de stoom ontsnapt, zei een woordvoerder van Electrabel/GDF Suez tegen de omroep. Hij kon niet zeggen of er gevaarlijke stoffen in de stoom zitten. Dat wordt nog uitgezocht.


Door het ontsnappen van de stoom is in de wijde omgeving een continu geruis te horen. Het lawaai is te vergelijken met een straaljager die op enkele meters afstand stationair draait. Het geraas zou tot in Nijmegen-oost te horen zijn. De omgeving is afgezet. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Rond het dak van de centrale hangt een grijszwarte rookwolk. [Radio.NL/Novum]