Radioantenne zendmast Roermond wordt vervangen


KPN Broadcast gaat de radioantenne op de zendmast in Roermond volledig vervangen, zo meldt de regionale publieke zender L1. Dat doet het bedrijf omdat de antenne in slechte staat is. De vervanging gaat naar verwachting drie weken duren. Dit zal leiden tot enkele langere onderbrekingen van radio-uitzendingen van de publieke regionale en landelijke radiostations.

De zendtoren in Roermond stamt uit 1955 en zorgt voor radio- en televisieontvangst in noord en midden-Limburg en het zuidoosten van Brabant. De mast is van hetzelfde type als de masten in Hoogersmilde en Lopik / IJsselstein, maar beduidend lager.


Het betonnen gedeelte van de zendmast in Roermond is 108 meter. Daar bovenop staat nog een 45 meter hoge stalen zendmast waarin radio- en televisieantennes hangen. Overigens was deze stalen mast vroeger ruim 20 meter hoger, maar door het verwijderen van de analoge televisieantennes werd deze flink ingekort.


De grote radioantenne-installatie aan de stalen mast wordt de komende weken vervangen. Dit zorgt voor onderbrekingen in de radio-ontvangst in de nachten van 15 op 16 november, van 26 op 27 november en van 27 op 28 november. Deze onderbrekingen gelden voor L1 Radio (100.3 FM) Radio 1 (104.8 FM), Radio 2 (88.2 FM), 3FM (90.9 FM) en Radio 4 (94.5 FM).


Sky Radio (101.6 FM) en 538 (102.3 FM) zouden wel gewoon uit kunnen zenden, omdat deze radiostations van een andere antenne-installatie uitzenden. [RS/Radio.NL]