PostNL heeft vandaag de pakketautomaat ge´ntroduceerd in Almere. Deze nieuwe dienst biedt volgens de postbezorger een oplossing voor de consument die overdag niet thuis is.De pakketautomaat is volgens het bedrijg simpel in gebruik. Is de klant niet thuis als een pakket bezorgd wordt, dan ligt in de brievenbus een kennisgeving. Via MijnPakket van PostNL kan de klant vervolgens tot tien uur ĺs avonds zelf het afleveradres of moment veranderen. Hier kan men ľ naar gewenst tijdstip ľ kiezen voor aflevering thuis, op het werk, bij een Postkantoor en in Almere nu ook voor aflevering in de pakketautomaat.

Zodra het pakket klaarligt in de locker van de pakketautomaat, ontvangt de klant direct een sms met daarin een unieke toegangscode. Met deze code en het eigen 06-nummer, kan het pakket gelijk opgehaald worden bij de Pakketautomaat. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan ook. De klant hoeft het pakket in dat geval alleen online te frankeren via onlineverzendservice.nl.

Uit onderzoek blijkt dat, mede als gevolg van de verdere groei van de e-commercemarkt, consumenten meer invloed willen hebben op tijd en locatie van bezorging van een pakket. Zo heeft twaalf procent van de online kopers de voorkeur om een pakket op te halen bij een afhaallocatie.

De automaten in Almere zijn geplaatst op drie testlocaties die 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk Ún uitstekend bereikbaar zijn: in de stationshal van station Almere Centrum, bij Esso tankstation Markerkant 10-01 en aan de Transistorstraat 141 bij het PostNL Business Point.