NOS-directeur verlaat schip niet voor Ajax

NOS-directeur Jan de Jong is kandidaat geweest voor algemeen directeur van Ajax, maar heeft zich niet beschikbaar gesteld. Hij wil de NOS in deze moeilijke tijden trouw blijven.

Tegenover AD Sportwereld heeft De Jong bevestigd dat hij inderdaad door Ajax is benaderd, maar De Jong heeft bij voorbaat bedankt om kandidaat te zijn voor de functie. De directeur heeft wel diverse gesprekken gehad met Ajax maar blijft erbij dat hij zijn omroep juist in deze mindere tijden niet wil verlaten.


De Jong loodst NOS door bezuinigingscrisis
De Jong heeft in zijn functie als directeur te maken met grote uitdagingen omdat de NOS de komende jaren tientallen miljoenen moet bezuinigen. Hij pleit er bij de verantwoordelijke politici dan ook voor dat er een kwalitatief hoogwaardige publieke journalistieke organisatie blijft bestaan. De Jong over zijn benadering door Ajax: 'Het is altijd eervol als je voor zo'n positie wordt genoemd. Maar voor Ajax en alle anderen geldt dat ik momenteel niet beschikbaar ben. De NOS staat vanwege bezuinigingen voor de moeilijkste en zwaarste periode uit haar bestaan en ik ga als kapitein het schip nu niet verlaten'.

Geschreven door: Jan-Hein Visser