Het voorgaande seizoen van The voice of Holland groeide uit tot de best bekeken talentshow van RTL 4. Om dit zo te houden is het format van de live shows, die vrijdag beginnen, aangescherpt.

Om met de succesvolle show, die onlangs ook nog de felbegeerde Televizierring won, aan de top te blijven zijn er flink wat aanpassingen doorgevoerd. Waren er eerder al een aantal wijzigingen bij 'The Battle' te zien, nu zijn voor The Voice of Holland Live nog meer veranderingen doorgevoerd. De eerste aflevering op vrijdag 9 november opent meteen al spectaculair want producent Talpa haalt daarvoor wereldster Robbie Williams naar Nederland.

Stoelen coaches draaien weer om
Na 'The Blind Auditions' en 'The Battle', verschijnen hierbij de beste tweeëndertig overgebleven talenten verdeeld over de teams van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, VanVelzen en Nick & Simon. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren als vanouds de liveshows, maar deze zijn qua opzet aanzienlijk veranderd. De stem staat nu nog meer centraal en dat kan omdat de stoelen van de coaches weer worden omgedraaid. De talenten van een coach treden als één blok achter elkaar op. Tegen het einde ervan moeten de coaches de kandidaat met een cijfer tussen de een en de tien beoordelen en alleen bij een voldoende draaien ze om. Uiteindelijk worden de door de coaches gegeven cijfers en die van van de kijkers bij elkaar opgeteld.

################################################## ##################################


De liveshows van The Voice of Holland bij RTL4 zijn aanzienlijk veranderd. De coaches zitten voortaan met hun rug naar de kandidaten en draaien alleen om als het door hen gegeven rapportcijfer een voldoende is. In de liveshows treden de talenten van een coach als één blok achter elkaar op. Tegen het einde van een optreden geven de coaches een cijfer tussen de 1 en de 10.

Bij een 6 of lager kijkt de kandidaat ook aan het eind van zijn of haar lied naar de rug van de coach. De cijfers worden vervolgens bij elkaar opgeteld, plus de kijkersscore. Direct nadat iedereen van het team in actie is gekomen wordt bekendgemaakt welke twee de laagste score hadden en afvallen. Er is dus geen show waarin de uitslag wordt bekendgemaakt.


In de afleveringen daarna nemen de coaches steeds van één protegé afscheid. Uiteindelijk blijven er vier talenten over, één kandidaat per coach, voor de finale op vrijdag 14 december. De eerste liveshow in de nieuwe stijl is vrijdagavond te zien. [Novum/Radio.NL]