De Nederlandstalige website van de Wereldomroep een ander karakterdat zegt de Wereldomroep. De webite zal meer en meer actuele informatie en achtergronden brengen die aansluiten bij de nieuwe kerntaken van de organisatie. De Wereldomroep zal zich vanaf 1 januari 2013 uitsluitend richten op het vrije woord, en gaat onafhankelijke informatie bieden aan jongeren en jongvolwassenen in landen zonder vrije pers.

De Wereldomroep doelt op landen als zoals Nigeria, Oeganda, SyriŽ, Mexico, Cuba, China en Marokko. Daarbij concentreert de Wereldomroep zich op de volgende thema's: democratie en good governance, mensenrechten en seksuele rechten. Dit betekent dat de Nederlandstalige online nieuwsvoorziening, op maat gemaakt voor Nederlanders in het buitenland, noodgedwongen stopt.


De nieuwe koers is een gevolg van de bezuinigingen van zeventig procent van het budget van de Wereldomroep, die in 2011 door het kabinet Rutte I zijn opgelegd. Door deze bezuinigingen stopten eerder dit jaar, op 11 mei, de Nederlandstalige radio-uitzendingen van de Wereldomroep. Na 65 jaar nam de Wereldomroep toen afscheid van zijn radiopubliek via een 24 uur durende live radio-uitzending.


Binnenkort is op Wereldomroep.nl meer informatie te vinden over de nieuwe taken, doelgebieden en activiteiten van de Wereldomroep. Ook staan er dossiers over themaís waar de omroep over zal berichten, zoals over International Justice en internetvrijheid. Deze dossiers zijn merendeels Engelstalig. [Radio.NL/Wereldomroep]