‘Pa’ van Doe Maar is door 100%NL en de luisteraars van het landelijke radiostation gekozen tot beste Nederlandse nummer 1-hit. Deze week kon gestemd worden op de beste nummer 1-hits in 45 jaar Nederlandse muziekgeschiedenis. ‘De Week van de Nummer 1-hits’ wordt vrijdag (9 november) tussen 17.00 en 18.00 uur afgesloten met de Top 5 van beste nummer 1-hits.

Op twee eindigt Marco Borsato (Dromen Zijn Bedrog), 3. Guus Meeuwis & Vagant (Het is Een Nacht), 4. Nick & Simon (Pak Maar M’n Hand) en op 5. BLØF (Alles Is Liefde).


De Top 5 van de Nederlandse nummer-1 hits is ‘het toetje’ van ‘De Week van de Nederlandse Nummer-1 hits’ op 100% NL. Ieder uur hoorde luisteraars op 100%NL leuke, bijzondere, opvallende en soms bijna vergeten Nederlandse nummer-1 hits van de afgelopen 40 jaar.


Roland Snoeijer, programmadirecteur van 100%NL: "Ook bij 100%NL merken we hoe populair Doe Maar weer is in 2012. Een paar weken geleden zongen ze nog vier keer de Gelredome vol tijdens Symphonica in Rosso en kregen daarvoor een tegel in de Walk of Fame in het Gelredome. Leuk om te zien dat de populairste Nederlandse band ooit ook op 100% NL ‘leeft’ als nooit tevoren. Bijna 30 jaar na de nummer-1 hit ‘Pa’ heeft de band inmiddels zelf rimpels op de handen maar daar is bij de mannen en de fans niets van te merken." [Radio.NL]