De verkopen van de Samsung Galaxy S III overstijgen die van de iPhone 4S in het afgelopen kwartaal van 2012 blijkt uit cijfers van marktanalist Strategy Analytics. Hierdoor kan de Galaxy S3 zich momenteel de populairste smartphone noemen.

De Apple iPhone gaat altijd als kop als populairste smartphone maar is afgelopen kwartaal ingehaald door de Samsung Galaxy S III. Waar de iPhone 4S zon 16,2 miljoen keer over de toonbank ging, werd het nieuwe vlaggenschip van Samsung 18 miljoen keer verkocht. Uiteraard kan dit te maken hebben met het feit dat de iPhone 4S niet alleen met de Samsung Galaxy S III concurreert maar ook met de komst van zijn opvolger: De iPhone 5.iPhone 5 doet gooi naar kroon

Van de iPhone 5 zijn er het afgelopen kwartaal, ondanks de slechte verkrijgbaarheid, 6 miljoen stuks verkocht. Het ziet er wel naar uit dat Samsung de hete adem van de iPhone 5 gaat voelen wanneer deze weer volop verkrijgbaar is en een compleet kwartaal meegenomen wordt in de cijfers. Strategy Analytics verwacht zelf ook dat de iPhone 5 de kroon voor Apple weer zal overnemen van Samsung. Toch is het geen slechte prestatie van Samsung die momenteel al meer dan 30 miljoen exemplaren heeft weten te verkopen van de Galaxy S III.

[Via: The Next Web]