Eurosport wint prijs best sports live coverage

Eurosport heeft met haar live verslaggeving van Roland Garros de prijs voor Best Live Sports Coverage gewonnen. De sportzender was volgens de jury innovatief, snel en origineel.

De sportzender kreeg de prijs bij de Association of International Broadcastingís Awards 2012 in de categorie Best Live Sports Coverage, waarvoor de zender meermaals was genomineerd. Eurosport ziet de prestigieuze prijs als een erkenning voor de inspanning om tennisliefhebbers altijd de best mogelijke kijkervaring te bieden.


Wintersportseizoen van start op Eurosport
De komende maanden staan de zenders van Eurosport grotendeels in het teken van wintersporten. Dit begint al met de World Cup wedstrijd Snowboarden op zaterdag 10 november, die plaatsvinden op een enorme skischans met kunstsneeuw. Ook alle andere Europese World Cup wedstrijden zijn rechtstreeks te zien. Verder zendt Eurosport 2 ook dit jaar weer het merendeel van de Europese World Cup-wedstrijden en de WK freestyle skiŽn rechtstreeks uit. De zenders van Eurosport brengen daarnaast weer alpineskiŽn, langlaufen, curling, kunstrijden, rodelen, skispringen, biatlon en schaatsen.

Geschreven door: Jan-Hein Visser