Maestro zorgt voor kijkcijferdal op Nederland 1

Het nieuwe amusementsprogramma Maestro van de AVRO is vooralsnog geen kijkcijferhit. De tv-show met Frits Sissing zorgde donderdag zelfs voor een flink kijkcijferdal in de programmering van Nederland 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Maestro trapte af met een publiek van 881.000 kijkers, terwijl het Achtuurjournaal ervoor bijna 1,6 miljoen kijkers noteerde en Het Mooiste Meisje van de Klas direct erna bijna 1,2 miljoen kijkers wist te boeien.

Het marktaandeel van Maestro, 12,6 procent, ligt 46 procent onder het laatste weekgemiddelde van de publieke tv-zender. Vergeleken met het avondgemiddelde van Nederland 1 van afgelopen donderdag, is dat percentage 29 procent.

Een week geleden was op het tijdstip van Maestro nog Het Mooiste Meisje van de Klas te zien, toen goed voor ruim 1,1 miljoen kijkers. Dat programma is nu dus ná Maestro te zien.

De winnaar op prime time was Expeditie Robinson met 1,2 miljoen kijkers op RTL 5, gevolgd door Het Mooiste Meisje van de Klas en FC Twente – Levante UD op RTL 7 (948.000 kijkers).

RTL 4 bleef wat achter met 914.000 en 783.000 kijkers voor Bonje met de Buren en Derek Ogilvie: Unexpected, een daling ten opzichte van vorige week.