Handel in aandelen The Voice


Vanaf 10 november kan in Nederland in aandelen The Voice of Holland gehandeld worden. Het gaat om virtuele aandelen die men bij het beursspel V-Exchange via de gratis ThuisCoach app kan spelen.

Iedere speler krijgt 5.000 V-coins en kan hiermee aandelen van zijn of haar favoriete kandidaat kopen. Vervolgens is het aan de spelers om de social media kanalen van The voice of Holland goed in de gaten te houden en in te schatten wanneer het een goed moment is om aandelen te kopen of juist te verkopen.

Aandelen fluctueren
De virtuele aandelen van The Voice of Holland zijn aan schommelingen onderhevig, net als wellicht de populariteit van de talenten, en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Door slim te handelen en door elke week correct te voorspellen wie doorgaat en wie niet, kan de speler meer V-coins verdienen en zo proberen de hoogste score the halen in deze derde en laatste fase van de ThuisCoach app.


WOW!-button
Tijdens de live-shows kunnen de kijkers thuis bovendien via de ThuisCoach app aangeven hoe zij de optredens ervaren en beoordelen. Ze kunnen aangeven of ze het optreden matig, redelijk, goed of super vinden. Daarnaast kan er één keer per optreden op de ‘WOW!’-button gedrukt worden als de kijker vindt dat dit hem of haar echt een kippenvelmoment heeft bezorgd. Hoe vaak er voor een kandidaat op deze button is gedrukt, zal ook terugkomen in het verslag van Winston Gerschtanowitz in de Red Room tijdens de live-uitzending.


Geschreven door: Jarco Kriek