10 miljoen Britten nog nooit op internet geweest

Onderzoek van Booz & Company wijst uit dat bijna 10 miljoen volwassen Britten nog nooit gebruik hebben gemaakt van het internet. Daarvan zegt zo地 63% niet eens te weten hoe het internet werkt.

Volgens gegevens van het Office for National Statistics hebben zo地 16% van de volwassen Britten nog nooit gebruik gemaakt van het internet. In Nederland is dat percentage zo地 8%. Van die 10 miljoen Britten die geen gebruik maken van internet zegt ruim de helft dat toegang tot het internet (inclusief aanschaf van een computer) te duur is. Zo地 79% zegt het nut er niet van in te zien en 63% zegt niet eens te weten hoe ze het internet moeten gebruiken.

Vorig jaar probeerde de Britse overheid al om arme mensen aan een computer te helpen. De overheid verkocht goedkope pc痴 vanaf 98 pond en breedbandinternet voor zo地 9 pond per maand.

Van de Britten die wel gebruik maken van internet kan een groot deel ook niet meer zonder. En zijn Britten eenmaal op het internet, dan laten ze zich niet altijd van hun beste kant zien, zo bleek uit eerder onderzoek. Maar liefst 76% van de Britten staat namelijk dronken op een Facebook-foto.