Nieuwe update UPC Horizon TV


UPC heeft een nieuwe update voor haar live streaming tv-dienst Horizon Live TV openbaar gemaakt. Via de Apple Appstore kunnen gebruikers van de iPad en iPhone deze update downloaden en installeren.

Iedere digitale tv-klant van UPC kan via de iPad en iPhone via een UPC-internetverbinding live naar maximaal tachtig tv-kanalen kijken. Ook kan men bladeren door de UPC on Demand-catalogus, informatie over films bekijken en gratis of via de mediabox gehuurde UPC on Demand-content bekijken. Ook kan men eerder door tv-zenders uitgezonden programma’s via Programma Gemist bekeken. Verder kan men via de elektronische programmagids op te nemen programma’s op afstand in de DVR-mediabox programmeren.

Nog even wachten op Android
Gebruikers van Android-apparaten dienen nog even geduld te hebben. UPC verwacht in de eerste maanden van 2013 een app voor dit besturingssysteem uit te brengen. Bezitters van Android-apparaten kunnen in de tussentijd via PC en laptop wel van Horizon Live TV gebruik maken. Datzelfde geldt ook voor bezitters van een gejailbreakte iPad of iPhone. De Horizon app werkt hierop namelijk niet.


Verbeteringen in app
In de nieuwe versie van de app is onder meer de stabiliteit en het zien van foutmeldingen in het scherm verbeterd. Verder kan men nu met via swipen naar andere kanalen zappen. Verder is de nieuwe app geoptimaliseerd voor gebruik met het nieuwe iOS6-besturingssysteem.


Nieuwe Horizon-app in aantocht
Later deze maand wordt de tweede Horizon-app verwacht. Hiermee kunnen bezitters van een Horizon mediabox onder meer deze kabeldecoder geheel via tablet of smartphone bedienen.


Geschreven door: Jarco Kriek