Net voor decembermaand kunnen alle gebruikers van Marktplaats.nl het nieuwe design gaan gebruiken.

Vandaag begint Marktplaats.nl de migratie van meer dan negen miljoen accounts naar de nieuwe interface met bijbehorende vernieuwen functionaliteiten.

Sinds wordt het nieuwe uiterlijk al getest bij een groep van zon honderdveertig fanatieke gebruikers. In de zomer is die groep vergroot naar een half miljoen. In de komende drie weken gaan alle tien miljoen accounts over.

Het zoeken is in de nieuwe vormgeving verbeterd, gebruikers kunnen meer dan drie fotos bij hun advertentie plaatsen en de site is sneller gemaakt.

In maart van dit jaar gaf Dennis van Allemeersch een eerste publieke demonstratie van de nieuwe site:Een maand later gaf Marktplaats aan deze uitgave een uitvoeriger demonstratie. Daar kwam uit naar voren dat de update behalve grafisch ook functioneel is. Het bedrijf wil het handelsproces tussen verkoper en koper beter kunnen exploiteren. Zo profileert PostNL zich met branded content duidelijker richting verkopers en werpt de ANWB zich, natuurlijk tegen betaling, op als helpende hand voor degenen die hun eerste auto gaan kopen.