Story FM breidt uit in Vlaanderen

Story FM heeft afgelopen weekend zijn etherdekking in Vlaanderen flink uitgebreid. Het radiostation met veel Nederlandstalige muziek en het laatste showbizznieuws is nu ook in grote delen van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant te beluisteren. Hiervoor zijn negen FM-frequenties van RGR FM overgenomen.

Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen geeft uitgever Sanoma wekelijks het roddelblad Story uit. Sinds maart dit jaar heeft de Vlaamse editie ook een eigen radiozender: Story FM. Het station brengt overwegend Nederlandstalige muziek (60%), waaronder veel Vlaamse producties. De muziek wordt aangevuld met showbizznieuws, gepresenteerd door Sofie Sonck, Kristin Stoffels en Lisa Gabriëls, drie redactrices van Story met een radioachtergrond.


Aanvankelijk was Story FM alleen in de Antwerpse ether te ontvangen via 107.0 FM. Deze zwakke frequentie werd overgenomen van de dancezender FG DJ Radio. Maar bij de start meldde Sanoma al dat het de bedoeling was dat Story FM meer etherfrequenties zou krijgen.


Afgelopen weekend is een belangrijke stap gezet in deze uitbreiding. Van de ketenzender RGR FM zijn negen FM-frequenties overgenomen, waardoor Story FM in grote delen van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant te ontvangen is. Door de nieuwe frequenties is ontvangst mogelijk in onder meer Mechelen, Turnhout, Boom, Arendonk, Geel, Herentals, Lier, Leuven, Zaventem, Vilvoorde en Aarschot. [RS/Radio.NL]