Helft huishoudens vecht nog om afstandsbediening

Nog altijd wordt in bijna de helft van de huishoudens regelmatig om de afstandsbediening gevochten. Dat concludeert een bekende fabrikant van zoutjes.

Enige jaren geleden liet Logitech, toonaangevend met alles-in-een afstandsbedieningen nog onderzoek doen waaruit bleek dat bijna negentig procent van de huishoudens wel eens ruzie had om de afstandsbediening. Recent concludeerde ook Samsung dat hier veel ergernis over bestaat.


Afstandsbediening veroorzaakt conflicten
Zoutjesfabrikant Tuc concludeert na onderzoek onder duizend respondenten dat ruim de helft van de Nederlanders nog steeds flink moet discussiëren om zijn of haar favoriete programma te kunnen zien. Als we het echt niet eens kunnen worden, gaat één van de gezinsleden vaak met tegenzin in een andere kamer tv kijken. De opkomst van het tweede scherm lijkt daarbij als alternatief nog maar een kleine rol te spelen. De meeste respondenten geven aan geen duimbreed toe te willen geven wanneer het om hun televisieavond gaat. Tussen partners wordt zelfs in de helft van de gevallen regelmatig ruzie over de zapper gemaakt.

Geschreven door: Jan-Hein Visser