Cortex
18:35 - 20:15 op TV5
Misdaad (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (464 stemmen)
Met André Dussollier, Marthe Keller, Julien Boisselier e.aEen gepensioneerde politieagent lijdt aan geheugenstoornissen. Hij gaat naar een speciaal rustoord, maar wanneer hij er een tijdje vertoeft begint hij steeds meer te vermoeden dat er in die instelling ernstige misdaden gebeuren.


Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
20:30 - 22:45 op Veronica
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (22403 stemmen)
Met John C. Reilly, Josh Hutcherson, Chris Massoglia e.aCirque Du Freak vertelt het bloedstollende verhaal over de 16 jarige Darren, een gewone jongen uit een buitenwijk. Wanneer hij met zijn vriend een reizende freakshow bezoekt, wordt hij door de vampier Larten Crepsley veranderd in een bloeddorstig wezen. Hij voegt zich bij de rondreizende show vol monsterlijke figuren: een slangenmens, een weerwolf, een vrouw met een baard en een gigantische propper. Terwijl Darren zijn nieuwe krachten ontdekt wordt hij een belangrijke schakel in de strijd tussen de vampieren en hun tegenstanders die nog gevaarlijker zijn. Vechtend voor zijn leven, moet hij zorgen dat deze strijd zijn laatste restje menselijkheid niet zal opeisen.


Stealth
20:30 - 22:50 op RTL7
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (16821 stemmen)
Met Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx e.aLieutenants Gannon, Wade en Purcell krijgen de opdracht een geheim Artifical Intelligence programma te ontregelen. Het systeem is op hol geslagen en er dreigt een nieuwe Wereldoorlog als de piloten hun opdracht niet kunnen volbrengen.


A Time to Kill
20:30 - 23:35 op RTL8
Misdaad (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (30724 stemmen)
Met Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson e.aIn het Zuiden van Amerika schiet een zwarte man de verkrachters van zijn dochter dood. Tijdens de rechtzaak merken zijn jonge fanatieke advocaten hoe diepgeworteld het rascisme nog is.


Amoureuse
21:00 - 22:30 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (14 stemmen)
Met Julie Gayet, Jean-Hugues Anglade, Boris Rehlinger e.aIona Gorrigan, een journaliste uit Baskenland, beëindigt het interview van een vriend, een voormalige activist, als deze wordt neergeschoten. De enquête wordt geleid door Martial Verdier, op wie Iona onmiddellijk verliefd wordt. Tijdens de ondervraging stort ze haar hart uit bij Verdier, zonder te merken dat ze gemanipuleerd wordt...


Iron Eagle II
22:50 - 00:50 op RTL7
Actie (1988) uit Israël
IMDB-rating: 3.2 (2188 stemmen)
Met Louis Gossett Jr., Mark Humphrey, Stuart Margolin e.aWesterse steden worden bedreigd door de lange-afstands raketten van fanatieke Islamitische fundamentalisten. Het door de glasnost ontstane Amerikaans-Russische luchtmachtteam gaat daar wat aan doen.


Veronica Guerin
00:35 - 02:10 op BBC1
Biografie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (6847 stemmen)
Met Cate Blanchett, Gerard McSorley, Ciarán Hinds e.aHet waargebeurde verhaal over een journaliste die haar leven waagde op zoek naar de waarheid. Halverwege de jaren '90 was het zo goed als oorlog in Dublin, met een paar machtige drugsbaronnen die om de macht streden. Hun meest gevreesde vijand was niet de politie, maar de dappere Veronica Guerin (Blanchett) die onderzoek deed en de drugshandel aan het licht bracht. Ze moest haar verantwoordelijkheid ten opzichte van haar lezers en land afwegen tegen de belangen van haar gezin thuis. Door haar enorme inspanningen, waarmee ze Ierland voorgoed veranderde, werd ze een nationale volksheldin.