SBS6 neemt actuele rechtszaken onder de loep

SBS6 neemt elke week actuele rechtszaken onder de loep. 19 Rechtbanken, 5 gerechtshoven, de Hoge Raad en 1800 uitspraken per week. Dat is de rechtspraak in Nederland. In het nieuwe programma Recht van Nederland worden de meest interessante, actuele en opmerkelijke gerechtelijke uitspraken behandeld, maar ook de persoonlijke verhalen die hier achter schuil gaan.

Wekelijks komen verschillende zware delicten voorbij zoals moord, doodslag, mishandeling en zedendelicten. Ook bespreken de presentatoren en de juridische experts in de studio minder ernstige, maar wel veel voorkomende vergrijpen. Recht van Nederland wordt gepresenteerd door Maureen du Toit en Daan Nieber en is vanaf zondag 25 november wekelijks om 22.50 uur te zien bij SBS6.


Actuele rechtszaken
Elke maand komen er in de landelijke media vele rechtszaken aan bod. In Recht van Nederland worden de meest actuele rechtszaken van de afgelopen week besproken. Ze spreken elke week exclusief met verschillende betrokkenen, zowel met de slachtoffers als met de nabestaanden. Hoe is de dader tot zijn daad gekomen? En wat voor impact heeft het gehad op betrokkenen en nabestaanden? Daarbij worden de presentatoren in de studio inhoudelijk bijgestaan door een persrechter of persofficier van Justitie en gaan ze op zoek naar de verhalen achter de schermen. Wat gebeurt er allemaal in die rechtbanken en gerechtshoven? Wat voor uitspraken worden er door rechters gedaan en waarom worden deze gedaan? [Radio.NL]