Marktplaats: veertig procent gebruik via mobiel

Het mobiele gebruik van Marktplaats.nl gaat met reuzenstappen vooruit. Volgende maand zal tegen de veertig procent van het gebruik via mobiele dragers plaatsvinden.

“Dan te bedenken dat afgelopen voorjaar zeven procent van het gebruik via de mobiele site en applicaties plaatsvond”, zegt directeur Olivier van Duijn van Marktplaats. Dat is in een klein halfjaar bijna verdrievoudigd tot twintig procent.

Die twintig procent omvat enkel het mobiele gebruik per telefoon. Wanneer daar ook nog de traffic via tablets bij wordt opgeteld, ligt het mobiele gebruik in deze periode tegen de 35 procent. Bij de huidige ontwikkelingen zal dat tegen het einde van 2012 makkelijk veertig procent kunnen zijn.

Het mobiele kanaal heeft geenszins een kannibaliserend effect, constateert Van Duijn. “Nee, in tegendeel. Mensen gebruiken én de mobiele site én de vaste site. Naast elkaar. Je ziet dat ze Marktplaats juist vaker en sneller gaan gebruiken. Dat veranderende gedrag faciliteren we dan ook met het nieuwe design van de apps.”

Deze weken rolt Marktplaats.nl zijn nieuwe design uit over alle tien miljoen accounts. Daar ging een testproces van meer dan een jaar aan vooraf. “De mobiele site draaide trouwens al op het nieuwe platform.”