Paymill breidt uit naar Nederland (en 29 andere landen)

Nederlandse websites krijgen een nieuwe dienst om betalingen per creditcard te kunnen ontvangen. De Nederlandse lancering maakt deel uit van de Europese uitrol van het Rocketbedrijf.

Het bedrijf is nog geen half jaar oud en Paymill is al actief in 32 Europese landen. Dat is niet verwonderlijk. Vanwege de schijnbare eenvoud is hij makkelijk naar het buitenland uit te rollen en, een tweede belangrijk argument, het bedrijf komt uit de stal van de snelle handelaren van Rocket Internet.

Paymill is een bedrijf dat creditcardbetalingen afhandelt (Visa en MasterCard). Het systeem is eenvoudig: ťťn API om de kassa in websites te verwerken en een helder tarief: 2,95 procent commissie en 28 cent per transactie. Geen installatie- of abonnementskosten.

Vergeleken met andere diensten die betalingen afhandelen, is het een beperkt systeem. Immers, niet overal betalen consumenten het liefst met de creditcard. In Nederland viert iDEAL hoogtijdagen en in ScandinaviŽ, bijvoorbeeld, betaalt men liever achteraf.