Caiway stopt in meer plaatsen met analoge televisie

Caiway stopt met ingang van december met de doorgifte van televisie in de analoge uitzendnorm via de kabel in Krimpen aan den IJssel. Uiteindelijk stopt Caiway overal de analoge doorgifte.

In haar oorspronkelijke verzorgingsgebied in het Westland en omstreken stopte Caiway al op tien oktober 2010 met analoge televisie. In andere gemeenten waar Caiway haar aanbod verzorgt of gaat verzorgen is er alleen maar digitale televisie of gaat analoog er op termijn ook uit.


basispakket vijftig digitale zenders
In Krimpen aan den IJssel (uitgezonderd een klein deel dat op het Rotterdamse net van UPC is aangesloten) betreft het nog vijftien zenders. Kijkers in Krimpen aan den IJssel ontvangen vanaf december in het basispakket ruim vijftig zenders, waarvan een aantal in HD-kwaliteit. Het digitale pakket is beschikbaar via zowel de kabel als het glasvezelnetwerk en voor ontvangst is een smartcard vereist. Caiway zal volgend jaar in Hendrik-Ido-Ambacht ook televisie gaan aanbieden en daar zal dan ook digitale televisie worden aangeboden. Analoge televisie zal dan niet lang meer worden aangeboden.

Geschreven door: Jan-Hein Visser