Nexus 7, 4 en 10 te koop in EU-landen

Google's nieuwste Nexus-apparaten duiken op in diverse Europese landen, waar Nederland vooralsnog niet bij zit. In buurland Duitsland zijn de Nexus 4-smartphone en de 10- en 7-tablet wel te koop.


Terwijl de vorige uitvoering van de Nexus 7 door fabrikant Asus wel is uitgebracht in Nederland, geldt dat nog niet voor de verbeterde uitvoering. Nexus-aanbieder Google heeft die krap twee weken geleden onthuld, waarbij de uitvoeringen met minder opslagruimte in prijs zijn verlaagd. Google en Asus bieden klanten daarvoor compensatie.

iPad-offensief

Tegelijk met de verbeterde 7 inch tablet van Asus heeft Google een 10 inch exemplaar onthuld, die is gemaakt door Samsung. Daarmee wil Google de iPad mini en de iPad beconcurreren. Het Google-eigen Android-productG*mm* is aangevuld met de Nexus 4-smartphone, gefabriceerd door LG. Deze apparaten met Google's mobiele besturingssysteem Android zijn vanaf nu te koop in enkele Europese landen.

Daaronder bevinden zich Duitsland, Frankrijk, Spanje en Groot-BrittanniŽ, meldt technieuwsblog Android Police. In Google's online-winkel Play wordt de Nexus 4 met 8 GB opslagcapaciteit voor 299 euro aangeboden. LG brengt zelf zijn toestel eind november op de markt in Nederland, maar de prijs is nog altijd niet bekend, meldt Android Planet.

Google-subsidie

Nexus 10-fabrikant Samsung heeft eerder al aan Android World laten weten dat het de 10 inch iPad-tegenhanger niet zelf uitbrengt in Nederland. Zowel Samsung als LG bieden elk al producten die rechtstreekse concurrenten zijn van de Nexus-apparaten die zijn in opdracht van Google maken. Die internetreus verkoopt zijn Nexus-apparaten met weinig of geen winst. Geruchten zijn al opgedoken dat 'losse' Nexus 4-smartphones flink duurder zijn zonder Google's subsidie.