Megaupload verhuist naar mega.co.nz

Kim Dotcom, de oprichter van Megaupload, maakte via Twitter bekend dat de nieuwe filesharingsite Mega gehost zal worden in Nieuw-Zeeland. De nieuwe site belooft veilig te zijn voor overheidsingrijpen nadat het oorspronkelijke Megaupload door de FBI werd neergehaald.

In oktober maakte Kim Dotcom bekend dat de neergehaalde site Megaupload vervangen zal worden door Mega. Deze nieuwe site zou beter en veiliger zijn dan zijn voorganger en zou er voor zorgen dat de makers van de site niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de content die geupload wordt. De site zou oorspronkelijk gehost worden in Gabon, met als domeinnaam me.ga. De overheid van Gabon blokkeerde dit domein echter omdat het ‘niet als platform wilde dienen voor auteursrechtschendende daden’.

Op zijn Twitter maakte Kim Dotcom bekend dat de nieuwe domeinnaam mega.co.nz zal worden en dat de site dus in Nieuw-Zeeland gehost wordt. De site zou worden ‘beschermd door de wet’. Dotcom zegt dat de wet in Nieuw-Zeeland niet beïnvloed wordt door de politiek of lobbyisten van Hollywood. Hij is van mening dat dit in de Verenigde Staten wel het geval is.

De site zal 19 januari online gaan.