(Update) Caiway stopt analoge televisie nog niet overal

Caiway stopt nog niet met de doorgifte van televisie in de analoge uitzendnorm via de kabel in Krimpen aan den IJssel. Uiteindelijk zal dit wel overal het geval zijn, maar er is nog geen datum voor.

In haar oorspronkelijke verzorgingsgebied in het Westland en omstreken stopte Caiway al op tien oktober 2010 met analoge televisie. In andere gemeenten waar Caiway haar aanbod verzorgt of gaat verzorgen is er alleen maar digitale televisie of gaat analoog er op termijn ook uit. Eerdere berichten dat dit in Krimpen aan den IJssel al op 1 december aanstaande gaat gebeuren worden door Caiway met klem ontkend.


basispakket vijftig digitale zenders
In Krimpen aan den IJssel (uitgezonderd een klein deel dat op het Rotterdamse net van UPC is aangesloten) betreft het nog vijftien zenders. Kijkers in Krimpen aan den IJssel ontvangen digitaal in het basispakket ruim vijftig zenders, waarvan een aantal in HD-kwaliteit. Het digitale pakket is beschikbaar via zowel de kabel als het glasvezelnetwerk en voor ontvangst is een smartcard vereist. Caiway zal volgend jaar in Hendrik-Ido-Ambacht ook televisie gaan aanbieden en daar zal dan ook digitale televisie worden aangeboden.


Nog een tijdje analoog aanbod Caiway
Wanneer in de betroffen gemeenten de analoge televisie verdwijnt is nog niet bekend. Michiel de Vries van Caiway tegenover Totaal TV: "Caiway is momenteel aan het onderzoeken tot en met wanneer de analoge zenders beschikbaar blijven en heeft daar nog geen uitspraak over gedaan. Als u klant bent van Caiway, dan wordt u altijd door ons als eerste op de hoogte gesteld'. Ook is niet bekend hoe lang de analoge zenders nog in Hendrik-Ido-Ambacht beschikbaar blijven.


Geschreven door: Jan-Hein Visser