Google Circulars is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Daarmee kunnen retailers hun wekelijkse aanbiedingen en speciale promoties presenteren via interactieve en gepersonaliseerde websites. Pets Place is de eerste partner.

Nederland is buiten de Verenigde Staten één van de eerste landen waar Circulars beschikbaar wordt gemaakt. Hiervoor is gekozen omdat Nederlandse consumenten voorop lopen in het gebruik van internet en mobiel internet.

Google Circulars is bedoeld om relevante en lokale winkelaanbiedingen eenvoudig online vindbaar te maken voor consumenten. Het platform biedt retailers daarnaast een ‘dynamisch advertentiemodel’ om extra verkopen te genereren en te zorgen voor meer winkelbezoek.

De Circular bestaat uit een website met content die gemakkelijk opnieuw geordend kan worden: waar het verkeer op de site vandaan komt, bepaalt hoe de Circular eruit ziet. Zo leidt een banner voor kattenvoer naar een versie van de Circular waar kattenvoer prominent op de homepage staat. Iemand die via Google Search zoekt naar een aquarium, krijgt een advertentie te zien die linkt naar een versie van de Circular waar de aanbieding voor een aquarium duidelijk te zien is.

Google verzorgt de gratis hosting van de Circular-sites en adverteerders kunnen via organische zoekresultaten, het Google Display Network en Google Adwords verkeer naar hun site leiden.

In Nederland is Pets Place de eerste partner die aan de slag gaat met Circulars. Pets Place is met 180 winkels de grootste aanbieder van dierenproducten in Nederland.

Google Circulars zijn in de Verenigde Staten al langer beschikbaar en worden onder andere gebruikt door grote retailers als Safeway en Walmart.