Het Nederlands elftal speelt woensdagavond in de Amsterdam Arena een beladen oefenwedstrijd tegen Duitsland. De twee landen kennen een lange historie van wedstrijden op het scherpst van de snede. Nederland en Duitsland troffen elkaar juni van dit jaar voor het laatst in de poulefase van het EK. Duitsland troefde Oranje toen met 2-1 af.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt bovendien afscheid genomen van Patrick Kluivert, Edgar Davids, Ruud van Nistelrooy en Michael Reiziger. Jan Joost van Gangelen praat in de studio met analisten Wim Kieft en Pierre van Hooijdonk. Nederland – Duitsland is vanaf 19.30 uur bij SBS6 te zien.


Nederland en Duitsland staan morgenavond maar liefst voor de 40ste keer tegenover elkaar. Duitsland wist tot nu 15 keer te winnen en Nederland 10 keer. De overige confrontaties eindigden in een gelijkspel. De laatste twee confrontaties stapte Duitsland als winnaar van het veld.


Jan Joost van Gangelen praat met Wim Kieft en Pierre van Hooijdonk voor en na de wedstrijd over de stand van zaken bij beide elftallen. Leo Oldenburger voorziet Nederland – Duitsland van commentaar en Hans Kraay jr staat klaar om de spelers en de bondscoach om reacties te vragen. [Radio.NL]