De nieuwe televisiezender DJAZZ.tv is Nederland stap voor stap aan het veroveren. De nieuwste uitbreiding vindt deze week plaats bij de onafhankelijke kabelexploitant Stichting Kabelnet Veendam (SKV), waar de muziekzender deel gaat uitmaken van het HD-pakket op kanaal 245. SKV is actief in de Groningse gemeente Veendam en heeft ongeveer 10.300 aansluitingen.

DJAZZ.tv ging op 22 juni 2012 van start tijdens de Jazzdag in Rotterdam. In Nederland maakt de muziekzender inmiddels deel uit van het Royaal-pakket van kabelexploitant UPC. Ook wordt DJAZZ.tv doorgegeven door glasvezeldistributeur Glashart Media en kabelexploitant CAI Harderwijk.


DJAZZ.tv richt zich ook nadrukkelijk op de internationale markt. Zo is de zender enkele weken geleden toegevoegd aan het HD-aanbod van het grote Franse digitale satelliet- en IPTV-platform CANALSAT. Met distributeurs in andere landen worden gesprekken gevoerd.


‘Living the world of jazz’
DJAZZ.tv is de eerste 24-uurs tv-zender ter wereld die zich volledig richt op jazz en jazzgerelateerde muziek, dit alles onder het motto ‘living the world of jazz’. DJAZZ.tv is onderdeel van de Brava Group, die tevens verantwoordelijk is voor de klassieke muziekzenders BravaHDTV, BravaNL en Brava3D. [Radio.NL]