Amoureuse
18:35 - 20:00 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (14 stemmen)
Met Julie Gayet, Jean-Hugues Anglade, Boris Rehlinger e.aIona Gorrigan, een journaliste uit Baskenland, beëindigt het interview van een vriend, een voormalige activist, als deze wordt neergeschoten. De enquête wordt geleid door Martial Verdier, op wie Iona onmiddellijk verliefd wordt. Tijdens de ondervraging stort ze haar hart uit bij Verdier, zonder te merken dat ze gemanipuleerd wordt...


Behind Enemy Lines: Colombia
20:30 - 22:20 op RTL7
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (2727 stemmen)
Met Joe Manganiello, Ken Anderson, Channon Roe e.aHet is een enorme chaos in Colombia. Er is oorlog plaats tussen de regering en de guerrilla's. Een speciaal team wordt daarom ingezet: de U.S. Navy SEALS. Hun taak is een geheime ontmoeting te observeren en deze in de gaten te houden. Maar dan wordt de hele boel onder vuur genomen en de twee leiders vermoord. De SEALS zitten in de val en moeten overleven en hun onschuld te bewijzen.


Vip? au poing
21:00 - 23:00 op TV5
Drama (2004) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (498 stemmen)
Met Catherine Frot, Jacques Villeret, Jules Sitruk e.a1920. Jean Rezeau en zijn broer leven gelukkig in het familiekasteel. Als hun grootmoeder sterft komt Paule Rezeau, hun moeder, terug op het landgoed en tiranniseert hen. Tot op de dag dat Jean in opstand komt en zijn broers opstookt tegen deze ontaarde moeder door een oorlogsklimaat te kweken...


The Foreigner
22:20 - 00:20 op RTL7
Actie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 2.8 (2881 stemmen)
Met Steven Seagal, Max Ryan, Harry Van Gorkum e.aAgent Jonathan Cold (Steven Seagal) is een 'foreigner' die een ultra-geheim pakje moet bezorgen in Duitsland. Maar hij wordt achtergevolgd door meerdere geheime agenten die ook geïnteresseerd zijn het het pakketje.


900 Dagen
22:55 - 00:00 op NED2
Documentaire (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 7.7 (32 stemmen)
Met e.aIs het beter de gruwelijke waarheid te erkennen of de troost van een mythe te omarmen? Negenhonderd dagen lang werd Leningrad tijdens de Tweede Wereldoorlog belegerd door Duitse troepen. De drie miljoen inwoners van de stad zaten als ratten in de val. In de bittere winterkou aten mensen lijm, schoenzolen, katten en soms zelfs hun medemensen. Na 900 dagen was een miljoen mensen gestorven. Dit alles vond plaats in een land waar propaganda belangrijker was dan de waarheid. De overlevenden mochten decennialang niet spreken over wat hen was overkomen, om de heroïsche mythe van het ‘land van overwinnaars’ niet te ondermijnen. En met Poetin aan de macht wordt deze mythe weer nieuw leven ingeblazen. Wat begint als een film over persoonlijke getuigenissen van het beleg van Leningrad verandert geleidelijk in een epos over hoe censuur, propaganda en angst greep krijgen op de herinneringen van de hoofdpersonen. Een worsteling die tot op de dag van vandaag voortduurt.


Anton Corbijn Inside Out
23:15 - 00:35 op Canvas
Documentaire (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 7 (134 stemmen)
Met Anton Corbijn e.aDe documentaire verkent Corbijns jeugd en huidige leven, en legt zijn thema's opoffering, roem, religie en dood, zijn motivatie als kunstenaar en zijn ideeën over de unieke iconografie die hij schiep bloot. Klaartje Quirijns probeert erachter te komen wat de kunstenaar drijft, en hoe hij zichzef ziet. Interviews met mensen als Bono en George Clooney, maar het meeste van alle Corbijn zelf. Ze volgt hem naar zijn huidige en ouderlijk huis en zijn werkplaatsen; de studio en de filmset.


The Musketeer
00:50 - 02:30 op RTL7
Actie (2001) uit Duitsland
IMDB-rating: 4.3 (6618 stemmen)
Met Catherine Deneuve, Mena Suvari, Stephen Rea e.aIn het Parijs van de zeventiende eeuw wordt Frankrijk belaagd door vijandelijke troepen. De jongeman D'Artagnan, een zwaardspecialist, besluit zich aan te melden bij de elitetroepen van de koning, de Musketiers. Wanneer hij in Parijs aankomt, komt hij er echter tot zijn grote teleurstelling achter dat de Musketiers door kardinaal Richelieu zijn ontbonden.