De Makro wil een multichannelgroothandel worden. Het bedrijf introduceert een aantal strategische vernieuwingen, waaronder een webshop voor kantoren.

Makro lanceert een webshop met alles voor het kantoor van iedere ondernemer. Via makro.nl vinden ondernemers alles met één muisklik, van koffie, dranken en snacks tot kantoormeubelen, schoonmaakartikelen, computers en printers. Daarmee wordt Makro na 44 jaar echt een multichannelgroothandel, zo laat het bedrijf trots weten.

De webshop vormt onderdeel van een nieuwe strategie, waartoe ook productvoordelen en kennisoverdracht op het gebied van verzekeringen, internet en telecom, vervoer, reizen, tickets en financiering behoren. Dat laatste concept is makroXtra gedoopt.

De Makro is een strategische samenwerking aangegaan met Qredits, een specialist in microfinanciering, aantrekkelijk voor ondernemers nu banken minder snel leningen verstrekken. Qredits staat ondernemers ook bij met coaching en het opstellen en doortimmeren van nieuwe ondernemingsplannen.

De keuze voor de vernieuwingen komt voor uit de trends die Makro al enige tijd onder zijn klanten signaleert, zoals de vraag naar meer efficiëntie en gemak, en toenemende uitbesteding van diensten.

Al eerder werd in dit verband de Makro Groei Campus in Amsterdam geopend: een opleidingscentrum waar ondernemers en medewerkers trainingen en workshops kunnen volgen.

Partners zijn onder meer UPC, Ziggo, The Phone House, Sucsez, Ohra, Boedelbak, DIDIX en BBI-reizen. Met Ziggo Zakelijk en UPC Business biedt Makro deals voor zakelijk internet en telecom, te bestellen bij de vestigingen van Phone House, die nu in alle Makro-vestigingen zijn te vinden.