De website van Vrij Nederland serveert malware en is daarom geblokkeerd door Google Safe Search. Browsers als Chrome, Firefox en Safari zorgen ervoor dat bezoekers niet langer bij de site kunnen.

Google Safe Search heeft de site vn.nl geblokkeerd na het aantreffen van driveby-malware. Deze schadelijke software wordt automatisch bij bezoekers ge´nstalleerd, bijvoorbeeld via een exploit in een banner. De site zelf heeft geen malware gehost, wat aangeeft dat de malafide programmatuur via een platform van derden is geserveerd.
Domeinen hosten malware

Er wordt in de waarschuwing van Google verwezen naar twee domeinen die als host dienen voor de schadelijke software. De crawler van Google heeft 6 keer malware aangetroffen, maar het is momenteel niet bekend om welk virus het gaat.

De waarschuwing van Google meldt dat gisteren nog driveby-malware werd ge´nstalleerd bij bezoekers. Vrij Nederland meldt aan Webwereld dat gisteren een gat in Wordpress is gedicht, dus dit zou er nog mee te maken kunnen hebben.

Eerder deze week besmette NRC.nl bezoekers met de malware Sinowal. De software werd toen waarschijnlijk gehost via een lek advertentieplatform waar de digitale versie van de krant gebruik van maakte.