In de nacht van maandag 29 oktober 2012 is superstorm Sandy met een vernietigende kracht over de oostkust van de Verenigde Staten getrokken. Meer dan 110 Amerikaanse burgers kwamen om en miljoenen levens in de verschillende Amerikaanse steden werden lamgelegd. National Geographic zendt zondag 18 november om 21.00 uur de documentaire uit ovr Sandy.

National Geographic neemt met de documentaire ‘Superstorm New York: What Really Happened’ een kijkje in het oog van de storm om te zien hoe windsnelheden van 145 kilometer per uur en zware regenbuien ertoe leidden dat duizenden mensen een veilig onderkomen moesten zoeken en miljoenen mensen zonder stroom kwamen te zitten.


New Jersey en New York werden het zwaarst getroffen en worden nog steeds geconfronteerd met de nasleep. National Geographic werpt een diepgaande blik op de superstorm die in het Caribisch gebied en de Amerikaanse oostkust aan bijna 200 mensen het leven kostte. Ook komt de onvoorspelbaarheid van de natuur in de 21ste eeuw naar voren. [Radio.NL]