Omroep Flevoland wacht gevolgen bezuiniging rustig af

De meeste regionale omroepen maken zich grote zorgen over hun toekomst vanwege alle bezuinigingen. Omroep Flevoland ziet het vooralsnog genuanceerder en wacht rustig af.

Directeur Allard Berens van de regionale omroep uit Flevoland verklaart donderdag tegenover de Stentor te beseffen dat de forse bezuinigingen op regionale programma's ook bij zijn zender een tol zal eisen. Toch blijft hij rustig omdat helemaal nog niet duidelijk is wat er gaat gebeuren en op welke termijn dat zal zijn. Alle dertien regionale omroepen in Nederland moeten gaan bezuinigen en in het geval van Flevoland gaat het om een korting van anderhalf miljoen euro.


Toekomst Flevoland nog onduidelijk
Diverse regionale omroepen spreken van desastreuze maatregelen en een kaalslag, maar die termen wil de directeur van Omroep Flevoland niet bezigen. Berens doet niet mee aan de 'paniekverhalen' zolang hij niet weet wat de toekomstplannen van het kabinet concreet voor zijn omroep. Omroep Flevoland staat open voor samenwerking en een efficiŽntere werkwijze zolang een eigen profiel kan worden behouden. De directeur van de omroep wijst er tevens op dat de toekomst van het huidige Flevoland als provincie ook ter discussie is gesteld en ook dat kan gevolgen hebben voor zijn omroep.

Geschreven door: Jan-Hein Visser