Google en Microsoft staan in de top 5 van beste werkgevers om voor te werken. Dit blijkt uit onderzoek van Great Place To Work waarin de mening van werknemers van verschillende multinationals werd gevraagd over hun werkplek.

Om als bedrijf deel te nemen aan het onderzoek moet het mininaal op 5 nationale Great Place to work-lijsten staan vermeld en moet 40% van de werknemers van het bedrijf werkzaam zijn buiten het land waar het hoofdkantoor staat. 20 van de 25 bedrijven komt uit de VS en drie komen uit Silicon Valley (Google, Cisco en NetApp).

Het is de tweede keer dat Great Place to work deze prijs uitreikt. Microsoft is zijn toppositie kwijt maar staat nog steeds in de top 5. Google staat nummer 2 en moet alleen het SAS Institute voor zich dulden dat analyse-software voor het bedrijfsleven ontwikkelt. Bij McDonalds werken lijkt ook zo gek nog niet, de fastfood-keten staat op plek 20. Nieuw is het bedrijf Autodesk dat bekend is van zijn 3d-software voor de entertainmentindustrie en architectuur.


De Complete Top 25:

1. SAS Institute

2. Google

3. NetApp

4. Kimberly-Clark

4. Kimberly-Clark

6. Marriott

7. Federal Express

8. W.L. Gore & Associates

9. Diageo

10. Autodesk

11. PepsiCo

12. Ernst & Young

13. Telefónica

14. Monsanto

15. Intel

16. National Instruments

17. General Mills

18. American Express

19. Accor

20. McDonald´s

21. Cisco

22. Novo Nordisk

23. Quintiles

24. SC Johnson

25. Mars