Drankjesmaker Red Bull verslaat Disney, Nike en Google met online videocontent. De Oostenrijkers staan bovenaan de toplijst ‘Social Video Equity Report’ die net verscheen.

GoViral, een bedrijf dat online marketingvideo’s distribueert, deed een onderzoek (PDF) naar wie het grootste merk met branded content is. Daarbij is gekeken naar drie criteria: aantal views, content en engagement.

Enkel Disney scoorde meer dan Red Bull op het aantal views:

Nederlandse bedrijven zijn hooguit middenmoter, zelfs een bedrijf als Heineken (50) voor wie branding belangrijk is. Philips staat op plaats 47 en Shell op 72.

GoViral: “De data voor dit rapport zijn van nog voor de stratosferische sprong van Felix Baumgartner (video) verzameld. Dit event op zich heeft de wijze veranderd waarop de branche naar storytelling kijkt. Geen enkel merk heeft ooit acht miljoen simultane online kijkers gehad voor een event.”

“Andere onderdelen van de lijst laten zien dat merken nog worstelen met hoe ze met content en social moeten omgaan. Een aantal van hen heeft meer dan vijftig uur aan video gepubliceerd, maar realiseerde daarmee nog geen miljoen views. Anderen hebben heel veel views, maar amper interactie met de kijkers.”

GoViral vermoedt dat merkadverteerders er moeite mee hebben om aansprekende, tot interactie aanzettende, content te maken.