BBC biedt excuses aan voor uitspraak over Gaza

De BBC heeft wederom excuses aangeboden en ditmaal voor het per abuis uitzenden van een gesprek met een Rabbijn. Deze beweerde dat de Hamas raketten van Iran zijn.

Een hooggeplaatst Rabbijn had tijdens een interview op BBC Radio 4 gezegd dat Iran achter de aanvallen zat, maar de BBC had per abuis nog zijn microfoon open staan. De Rabbijn wist niet dat hij live in de uitzending was en voelt zich zijn uitspraken door de BBC ontlokt. De IsraŽl Defence Force heeft zondag bevestigt dat de door Hamas gebruikte raketten ook daadwerkelijk van Iraanse makelij zijn. Opmerkelijk is ook dat IsraŽl bij haar acties zondagnacht een gebouw in Gaza raakte vanwaaruit de Iraanse nieuwszender Press TV werkte.


Media werpen zich op Gaza conflict
Ook zondag is de situatie, ondanks bemiddelingspogingen van Egypte, nog behoorlijk gespannen. De Amerikaanse ochtendshow NBC Today bericht live vanuit Gaza dat IsraŽl een gebouw raakte waaruit journalisten werkzaam zijn. Daarbij sprak NBC van een 'Hamas-gelieerde nieuwszender', maar tussen de getoonde brokstukken was inderdaad een logo van Press TV te zien. Press TV is direct gelinkt aan het heersende regime in Iran en is in Duitsland en Engeland al uit de ether geweerd. Daardoor moest Press TV haar uitzendingen via de Astra satelliet staken.

Geschreven door: Jan-Hein Visser