Skype wil meer uit zijn belprogramma halen en daar moeten nieuwe advertentieconcepten voor zorgen. Dat gebeurt eerst alleen in Windows 8.

Begin 2013 introduceert Microsoft nieuwe advertentieconcepten in Skype voor Windows 8. Het nieuwe platform is er speciaal voor ontwikkeld, zo meldt Sandhya Venkatachalam, hoofd advertenties van Skype.

Daarbij gaat het niet per definitie om traditionele display advertenties, maar om gedeelde ervaringen. Zo zou een luchtvaartmaatschappij een tripplanner kunnen introduceren waarvan de gegevens gedeeld kunnen worden. Maar ook kunnen merken permanent in Skype aanwezig zijn, waarbij gebruikers in dialoog gaan met het merk. Hoe precies wordt niet uitgelegd.

De nieuwe concepten komen eerst in Windows 8, daarna in Android en iOS versies.

Gerichte advertenties worden al ruim een jaar in Skype weergegeven via banners. Daarvan hebben onder meer Group, Universal Pictures en Visa gebruik van gemaakt. In juni dit jaar werd de Conversation Ads gelanceerd. Hier verschijnen advertenties voor gebruikers die niet gebruik maken van betaalde diensten (Skype Credit).

De advertenties zijn nauw verweven met het Microsoft Advertising platform.