Android-versie 4.2 (Jelly Bean) blijkt een bug te hebben waardoor de maand december is weggevallen. De People-app van het besturingssysteem springt van november 2012 naar januari 2013.
Gallery
5 jaar Android: van G1 tot Nexus 4 (foto's)

Het ingebouwde adresboek van Android is sinds versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) gericht op de mensen die de gebruiker kent. De daarom People-app geheten toepassing krijgt met de update naar 4.2 een opvallend gemis. De aankomende maand bestaat niet in dat Android-onderdeel. In de Agenda-app (Calendar) is de twaalfde maand van het jaar wel aanwezig.
Nexus-toestellen voorop

Android-blog Android Police heeft deze fout ontdekt en geverifieerd op de minitablet Nexus 7 en de grotere broer Nexus 10. Google heeft de bug inmiddels bevestigd en werkt aan een fix. Diverse gebruikers treffen de fout aan op hun toestellen met Jelly Bean: van de gloednieuwe Nexus 4 tot de oudere Galaxy Nexus.

De fout is eind vorige week gemeld aan het Android-ontwikkelteam. Versie 4.2, die dezelfde snoepnaam (Jelly Bean) heeft als voorganger 4.1, is eind oktober uitgekomen. Deze nieuwste versie is nog op maar zeer weinig smartphones en tablets beschikbaar. De Google-eigen Nexus-apparaten lopen voorop in de uitrol.

De verdwenen maand in Android 4.2:Als we de verjaardagskalender van Jelly Bean aanhouden dan zou er geen Sinterklaasfeest zijn. Door een bug in Android 4.2 ontbreekt de complete maand december in de verjaardagskalender dus is er ook geen verjaardag van de Sint op 5 december.

In de agenda (Google Calendar/Google Agenda) bestaat de maand wel maar wanneer je verjaardag wil aanmaken via de ‘date picker’ mist de complete maand december. Het is dus niet mogelijk om verjaardagen van contactpersonen voor de laatste maand van het jaar. De maand december mist voor alle jaren. Een slordige fout van Google dus. Het lijkt waarschijnlijk dat er snel een update zal komen voordat er allemaal mensen alleen thuis zitten tijdens hun verjaardag de komende maand. Gelukkig kennen de kinderen de datum van de verjaardag van Sinterklaas uit hun hoofd. In reacties van gebruikers wordt al gekscherend gezegd dat dit waarschijnlijk een manier van Google is om het einde van de wereld op 21 december (volgens de Maya-kalender) te omzeilen.