Vip? au poing
18:35 - 20:10 op TV5
Drama (2004) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (498 stemmen)
Met Catherine Frot, Jacques Villeret, Jules Sitruk e.a1920. Jean Rezeau en zijn broer leven gelukkig in het familiekasteel. Als hun grootmoeder sterft komt Paule Rezeau, hun moeder, terug op het landgoed en tiranniseert hen. Tot op de dag dat Jean in opstand komt en zijn broers opstookt tegen deze ontaarde moeder door een oorlogsklimaat te kweken...


Get Him to the Greek
20:30 - 22:35 op Veronica
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (92604 stemmen)
Met Russell Brand, Rose Byrne, Tyler McKinney e.aAaron Greenberg (Jonah Hill) is een gedreven, net afgestudeerde jongen die stage wil lopen bij een platenmaatschappij. Zijn grote droom begint als hij de Engelse muzikant Aldous Snow (Russell Brand) naar een concert moet brengen in het 'Los Angeles Greek Theater'...


G.I. Joe: Rise of Cobra
20:30 - 22:45 op RTL7
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (97642 stemmen)
Met Brendan Fraser, Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt e.aTien jaar in de toekomst moet het elite korps die bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige Cobra. Deze organisatie handelt in verboden wapens. Wanneer de leider van Cobra door heeft dat G.I. Joe zijn wapenhandel in gevaar brengt, slaat hij keihard terug.


Silk
20:30 - 22:40 op RTL8
Drama (2007) uit Canada
IMDB-rating: 5.8 (2431 stemmen)
Met Sei Ashina, Michael Pitt, Tony Vogel e.aHervé Joncour’s toewijding aan zijn mooie jonge vrouw Hélène wordt zwaar op de proef gesteld wanneer hij een aantal gevaarlijke handelsreizen moet maken om zijdewormen te bemachtigen die zijn dorp kunnen redden van de ondergang. Hervé slaagt erin enorme rijkdom uit Japan mee naar huis te nemen, maar bij elke reis raakt hij meer en meer verscheurd tussen zijn liefde voor Hélène en zijn groeiende obsessie voor de concubine van een Japanse baron. Zonder dezelfde taal te spreken communiceren de twee geliefden met elkaar door middel van brieven totdat oorlog roet in het eten gooit. Hun onmogelijke liefde houdt echter stand, en Hélène begint langzaam maar zeker achterdochtig te worden.


Les amants naufrag?
21:00 - 22:35 op TV5
Thriller (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (19 stemmen)
Met Robinson Stévenin, Simon Abkarian, Jennifer Decker e.aStan is ervan overtuigd: zijn vrouw Mathilde bedriegt hem. Hij is gek van jaloezie en gebruikt alle mogelijke middelen om zijn rivaal te ontmaskeren. Als hij denkt dat hij hem gevonden heeft, vermoord hij hem. De dagen gaan voorbij, Mathilde lijkt niet aangedaan. Heeft ze hem wel bedrogen?


Planet of the Apes
22:50 - 01:05 op RTL7
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (57661 stemmen)
Met Mark Wahlberg, Tim Roth, Helena Bonham Carter e.aHet is 2029 en astronaut Leo Davidson (Mark Wahlberg) moet met een ruimtecapsule een routinematige verkenningsmissie uitvoeren. Hij stort neer op een vreemde planeet waar apen heersen. Mensen worden gevangen genomen en dienen te werken in het land der apen. Met behulp van de sympathieke chimpansee activist Ari (Helena Bonham-Carter) en een klein groepje rebellen, probeert Leo te ontsnappen aan het gorrila-leger van Generaal Thade (Tim Roth) en de machtige krijger Attar.
De zoektocht gaat naar een heilige tempel, in het verboden gebied van de planeet. Deze tempel bewaart shockerende geheimen over het verleden van de mensheid en de sleutel naar de toekomst....


Hollywoodland
00:40 - 02:40 op BBC1
Biografie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (13603 stemmen)
Met Adrien Brody, Diane Lane, Ben Affleck e.aDeze film is gebaseerd op de gebeurtenissen rondom één van meest beruchte waargebeurde mysteries van Hollywood. Het volgt een privé detective (Adrien Brody) in de jaren '50. Deze is bezig met een onderzoek naar de dood van de "superman" acteur Georges Reeves (Ben Affleck). Het onderzoek wordt erg persoonlijk als hij diverse onverwachte verbindingen en overeenkomsten met zijn eigen leven tegenkom.