Uitgeverij Wegener begint de actieve promotie van zijn nieuwe site Carsom.nl. Automobilisten krijgen daar inzicht over onhouderhoudskosten van hun wagen en kunnen er concurrerende offertes aanvragen.

Driekwart jaar heeft Wegener Digital gewerkt aan Carsom.nl Het was niet de site zelf die zoveel werk kostte, maar de techniek erachter. Carsom knoopt informatie uit verscheidene externe databronnen aan elkaar om iedere autobezitter van advies op maat te kunnen voorzien.

“Op basis van het kenteken en kilometerstand halen we onderhouds- en reparatie-informatie op, informatie over de auto zelf en de tarieven voor werkuren bij garages in de betreffende regio”, aldus sitemanager Raffi Aykaz. De automobilist krijgt vervolgens op basis van vijfhonderd aangesloten BOVAG-garages drie offertes voorgelegd.

Voor Wegener is dit de eerste stap in aftersales voor de automarkt. De uitgeverij is vooral bekend met de markt voor nieuwe auto’s via zijn site Autotrack.nl. Aykaz: “Deze materie is zo complex dat verscheidene dataleveranciers ons al hebben gebeld of ze de geaggregerede data niet via ons kunnen betrekken. Maar nee, dat kan niet. Zo verliezen we ons concurrentievoordeel.”

Carsom beschikt wel over een API waar het de verworven data mee exporteert, maar dat gebeurt enkel voor eigen gewin. De API vormt de basis voor de mobiele app die in de loop van de maanden zal verschijnen. Zo is het plannen van een onderhoudsbeurt van de auto een impulshandeling op basis van een reëele kostenafweging.

Het aantal aangesloten garages groeit binnenkort nog met zo’n twee- ŕ driehonderd bedrijven. Een goed begin om landelijk dekkend beeld te geven maar, onderschrijft Aykaz, nog niet voldoende. “Er zijn in Nederland vijf- tot zesduizend kwalitatieve autobedrijven.” En in heel Europa tussen de zestig- en zeventigduizend.

De site, die op 31 oktober live ging met een soft launch, leunt voor de promotie zwaar op de redacties van het Wegenerconcern. Om de week verschijnt er in de autorubrieken van de regionale dagbladen een verhaal over onderhoud en reparatie van auto’s met verwijzing naar Carsom. De huis-aan-huisbladen besteden iedere week aandacht aan een item rondom Carsom werkveld. Daarnaast zal op de bannerposities van het digitale Wegenernetwerk actief worden gepromoot.

Met het verdienmodel experimenteert Wegener nog een paar maanden. “De site is voor autobedrijven tijdens de pilot gratis. Daarna beslissen we over de vraag of we met abonnementen werken, een vergoeding per lead of een hybride model.” Los daarvan krijgt de site advertentieposities waar bedrijven bijvoorbeeld kunnen targeten op automerk, -model en leeftijd.