Studio Brussel recyclet een dag lang muziek

Studio Brussel draait woensdag 21 november een dag lang uitsluitend gerecyclede muziek. De alternatieve jongerenzender van de openbare omroep VRT staat die dag geheel in het teken van duurzame productie en consumptie. Daarom draait Studio Brussel woensdag uitsluitend covers en muziek op basis van samples.

Woensdag gaat Studio Brussel de hele dag in op recycling. We maken onze luisteraars duidelijk wat er met hun gesorteerd afval gebeurt, zo laat middagdeejay Sam de Bruyn weten.


"Maar we geven ook tips over hoe mensen ervoor kunnen zorgen dat hun persoonlijke afvalberg kleiner wordt en hoe ze kunnen composteren. Daarnaast zal er tijdens de uitzending ook ruimte zijn voor creatieve en vooruitstrevende ideen met betrekking tot de verschillende toepassingen rond afvalverwerking.


Alle muziek die Studio Brussel die dag draait, is gerecycleerd. Uitsluitend covers of muziek op basis van samples zijn toegelaten. De hele dag door komen verschillende bands live covers spelen.


Studio Brussel laat overigens van de luisteraars afhangen of het station woensdag de hele dag blijft uitzenden. Door te fietsen moeten zij de mobiele radiostudio van voldoende elektriciteit voorzien. Daarom roept Studio Brussel zijn luisteraars op om op woensdag in groepjes van acht personen te komen fietsen. [RS/Radio.NL]