De Club Van Sinterklaas dagelijks op RTL


Nu Sinterklaas veilig voet op Nederlandse bodem heeft gezet, is RTL gestart met haar dagelijks Sinterklaasprogramma De Club Van Sinterklaas. Dit jaar is dit kinderprogramma op maar liefst drie RTL-zenders te zien.

Dit jaar hebben de Zwarte Pieten in De Club Van Sinterklaas zelf het heft in handen genomen. Ze maken hun eigen programma onder de naam De Club Van Sinterklaas: Pieten Nieuws Live! Nog nooit eerder werd een Sinterklaasprogramma in Nederland op drie verschillende tv-kanalen uitgezonden.

De speelgoedkelder van Sinterklaas
Vanuit de speelgoedkelder van het kasteel presenteren Testpiet en Hoge Hoogte Piet het dagelijkse programma waarbij ze de kinderen op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes, spannende gebeurtenissen en bijzonderheden omtrent Sinterklaas en zijn Pieten. Uiteraard zijn Profpiet, Kluspiet en Keukenpiet ook van de partij. Muziekpiet en Coole Piet proberen elkaar elke uitzending weer de loef af te steken om een liedje te kunnen zingen. Allebei vinden ze dat zij de favoriete Piet zijn.


Uitzendtijden De Club Van Sinterklaas
Op de tv-zenders RTL 8 en RTL Telekids is De Club Van Sinterklaas tot en met 5 december dagelijks om 07.40 uur en 16.40 uur te bekijken. Een groter publiek trekt het tv-programma op familiezender RTL 4. Daar is het programma van 19 tot en met 23 november om 15.45 uur te bekijken. Wie na 23 november het sinterklaasprogramma wil blijven volgen dient de overstap naar RTL 8 of RTL Telekids te maken. RTL 8 is bij alle tv-aanbieders in het zenderaanbod opgenomen. Het themakanaal RTL Telekids is slechts bij enkele tv-aanbieders – waaronder Ziggo – beschikbaar.


Geschreven door: Jarco Kriek