Results 1 to 2 of 2

Thread: ING krikt beveiliging internetbankieren op

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Post ING krikt beveiliging internetbankieren op

  ING krikt beveiliging internetbankieren op

  Als ING-klanten vanaf een 'vreemde' pc willen internetbankieren moeten ze vanaf december eenmalig een extra PAC-code invoeren na het inloggen. Dit moet fraude vanuit het buitenland tegengaan.


  ING bank schroeft de beveiliging van het internetbankieren op om cybercriminelen die vanuit het buitenland rekeningen plunderen de pas af te snijden.

  Vanaf begin december zullen klanten bij het inloggen soms een extra code moeten invoeren, de zogenaamde Persoonlijke Authenticatie Code, kortweg PAC-code. Die bestaat uit drie letters en drie cijfers en wordt net de TAN-codes pers sms verstuurd of opgestuurd op een lijst.

  Extra check vanaf nieuw device

  Het systeem van ING zal alleen om de extra code vragen als de klant inlogt vanaf een apparaat dat door deze klant niet vaak of helemaal nooit is gebruikt voor internetbankieren. Dat kan een mobiel, tablet, werkcomputer of pc in het buitenland zijn.

  De PAC-code moet voorkomen dat cybercriminelen die inloggegevens hebben bemachtigd kunnen inloggen vanaf een vreemde pc. De klant kan op deze manier echter wel vanaf elk apparaat internetbankieren.

  "Met de PAC-code kunnen we indien nodig extra verifiŽren of de persoon die inlogt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn", aldus Max Mouwen, Directeur Verkoop en Service Internet van ING. De bank voert de PAC-code in voor zowel particulieren als zakelijk klanten.

  Een dergelijk systeem is reeds gangbaar bij verschillende online diensten zoals webmail en sociale netwerken.

  PIN-verificatie bij concurrenten

  Tot nu toe is voor het inloggen bij ING de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord afdoende. Dit in tegenstelling tot andere banken, waar bij het inloggen altijd een extra verificatie plaatsvindt door het uitwisselen van tokens en het invoeren van de PIN-code, behalve bij mobiel internetbankieren.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Re: ING krikt beveiliging internetbankieren op

  ING PAC-code voor veiliger internetbankieren

  ING introduceert begin december een extra controle voor internetbankieren in de vorm van een PAC-code. Deze PAC-code (Persoonlijke Authenticatie Code) is een extra veiligheidsmaatregel voor het inloggen op Mijn ING. De code kan gevraagd worden wanneer er bijvoorbeeld wordt ingelogd vanaf een computer die anders nooit voor internetbankieren wordt gebruikt.

  ING noemt de PAC-code als een uitbreiding op het al bestaande TAN-systeem. De PAC-code wordt in het geval dat een klant anders inlogt dan normaal, ingezet als extra beveiligingsmaatregel. Bekende social media platformen en webmail-diensten maken hier al gebruik van en ook banken buiten Nederland werken met een dergelijk systeem.  PAC me dan....

  ING klanten die gebruik maken van SMS TAN, zullen de PAC-code per SMS op hun mobiele telefoon krijgen. Klanten die gebruik maken van een TAN-lijst, zullen binnenkort een nieuwe lijst ontvangen. Dit wordt een lijst met nieuwe TAN-codes en PAC-codes. De PAC-code wordt voor zowel particuliere als zakelijke klanten ingevoerd. Gelukkig is de PAC-code niet een door de gebruiker zelf verzonnen wachtwoorden want daar lijken Nederlanders niet erg sterk in te zijn.

Similar Threads

 1. 'Sandbox-beveiliging Adobe volledig gekraakt'
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 08-11-2012, 15:46:54
 2. Dropbox biedt gebruikers dubbele beveiliging
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 27-08-2012, 17:02:51
 3. Hackers vinden serieus lek in Android-beveiliging
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-06-2012, 09:39:55
 4. Microsoft wacht met Flame-beveiliging Windows Update
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-06-2012, 09:37:41
 5. Twitter scherpt beveiliging aan
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 25-08-2011, 17:38:09

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •