Rabobank kampt 5 dagen met iDeal storing

Rabobank heeft voor de vijfde dag op rij last van een storing met online betaalsysteem iDeal. Sinds vorige week vrijdag hebben consumenten af en toe problemen met betalingen via de internetkassa.

Woordvoerder van de Rabobank Kees Nanninga liet gisteren in een e-mail aan Webwereld weten dat de dienst last heeft van ‘performanceproblemen, waardoor de beschikbaarheid van iDeal circa 80% is’. Sommige consumenten kunnen niet afrekenen via iDeal en krijgen een foutmelding. In sommige gevallen wordt er wel geld van de rekening afgeschreven, maar wordt de transactie vervolgens afgebroken, waardoor de winkelier het geld niet ontvangt.

Via Twitter meldt iDeal-status.nl dat de storing inmiddels verholpen zou zijn. Wie nog steeds problemen ondervindt bij betalingen wordt aangeraden eerst te controleren of het geld wel van de rekening is afgeschreven. Daarna kan een tweede poging gedaan worden, aldus Nanninga.

In de afgelopen maanden heeft de Rabobank vaak last van storingen. In september was internetbankieren via zowel de computer als via de smartphone onbereikbaar en eind oktober viel het hele internet-betaalverkeer via Rabobank tijdelijk stil.